Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderErhvervBL MotorserviceKliphusetStarup AutoserviceForeningerForeningen til bevarelse og formidling af natur og kulturmiljøet i de danske skove.Helle SvømmeklubHolme Ådalens Afgræsningforening HyttebyenInteressegruppenMultihusetNATUR-HUSETspejder Starup-Tofterup ddsStarup FiskeriforeningStarup IdrætsforeningStarup MissionshusStarup Sogns BorgerforeningStarup Sogns LokalarkivStarup VenstreforeningStarup-Tofterup Efterløns- og PensionistforeningUdviklingsgrupperVestjysk SvæveflyveklubInstitutioner Helle PlejecenterBogbussenStarup BørnehaveStarup Kirke og MenighedsrådStarup SFOStarup SkoleOm Artikler Om Starup - TofterupBorgerbladetGrundeHuse og Ejendomme Om Starup-Tofterup og omegn ServiceBorgerforeningens teltGenbrugspladsen HjertestarterVandrestier Gamle stadion og nr. StarupHolme Ådal Langs holme Å til Puglund Starup ByTil sdr. Starup Plantage Vestterp og Tofterupmarkvej til Starup Kontakt Flyt Til Starup - TofterupKontakt Pressegruppen
Holme Ådalens Afgræsningsforening
Holme å kvæg
Default image

Holme Ådalens Afgræsningsforening

 
Holme Ådalens Afgræsningsforening er en lille forening, der – ved frivillig indsats – har til formål at genskabe de åbne enge omkring Holmeå ved at afgræsse arealerne med kødkvæg, som kan trives på de ofte ret bløde og våde områder.
Kvæget er i stand til at fjerne de krat af pil og birk, der springer frem, når engene ikke plejes, og resultaterne ses allerede meget tydeligt i engene omkring Starup/Tofterup.
Foreningens medlemmer er både fra lokalområdet og fra andre egne af landet, og alle er selvfølgeligt velkomne.
Nogle af foreningens medlemmer ejer hver især et antal dyr, og det er disse dyr, der indgår i plejen af engene.
Det er primært dyreholderne, der står for den daglige pleje og tilsynet af kvæget. Der er både økologiske og traditionelle dyr på engene; alle dyrene passes efter samme principper, og forskellene ligger især omkring lovgivning og kontrolfunktioner.
 
Kødet fra dyrene på engene sælges til foreningens medlemmer og evt. til øvrige interesserede
Du kan få flere oplysninger ved at besøge vores hjemmeside: https://holmeaadalens.dk