Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderBo i Starup-TofterupBorgerforening DagplejeFlyt til Starup-TofterupHelle PlejecenterHjertestarterSe Starup Tofterup i billederStarup BørnebyStarup Sogns LokalarkivSupermiljøstationer og genbrugsplads VelkomstgruppenFritidEfterløns- og PensionistforeningFritid og hobbyHyttebyenInteressegruppenKlubbenLeje af teltNatur-husetNaturlig FormStarup IdrætsforeningStarup MissionshusStarup Spejder DDSStarup Kirke og MenighedsrådNatur VandrestierForeningen til bevarelse og formidling af natur- og kulturmiljøet i de danske skoveHolme Ådalens Afgræsningforening NaturuniversitetMereBorgerbladet...Infoskærme
Interessegruppen
Interessegruppen
Default image
AdresseInteressegruppen
Smedebakken 15b, Starup-Tofterup
7200 Grindsted
Tlf40238389
Emailek@ella-krog.dk
FacebookFB

Vi satte en båd i søen.

En ide, bygget op omkring en simpel mailliste, skulle på kort tid vise sig, at skabe mange og vidtrækkende ringe i vandet.

 

Interessegruppen i Starup – Tofterup, blev stiftet i 2009 af 3 kvinder, der mente de godt kunne bruge mere fællesskab med andre, omkring alle de anderledes og alternative ting, der voksede op i tiden og kom mere og mere frem i lyset.

 

Nysgerrigheden drev Laila Bonde Sørensen, Lia de Sain og Ella Krog til at stifte Interessegruppen i Starup- Tofterup. Den gang, i 2009, havde de ingen anelse om, at gruppen i dag har godt 100 mennesker på maillisten... og der kommer hele tiden nye til. Der er ikke nogen bestyrelse. Gruppen klarer sig fint med en koordineringsgruppe, hvortil alle medlemmer, på lige vilkår, byder ind med ønsker og ideer. Efter en demokratisk afstemning, skabes det programmet, der løber over 5 aftner i vinterhalvåret.

Medlemmerne kommer fra mange steder i en radius på 30-40 km. fra Starup- Tofterup: Nord for Grindsted og Billund, Holsted, Bramming, andre igen endnu længere væk. En hel del kommer fra Varde Kommune og i de senere år, er også en pæn flok lokale dukket op, hvilket er en særlig glæde for de 3 stiftere.

 

Og hvad laver de så egentlig i Interessegruppen?

For medlemmerne, handler det om at få indsigt i anderledes måder at skabe trivsel, sundhed og livskvalitet. F.eks., hvordan vi gennem en anden ernæring, tankegang og anderledes forståelse af smerter, kan forstå psykens indflydelse på vores fysiske velbefindende - og omvendt. Hvordan vi kan skabe god trivsel for os selv, uden den mere traditionelle ”medicinske” vej. – Altså søger vi indsigt i det ”alternative”.

 

Andre gange, handler det om at se en film sammen og efterfølgende reflektere over den. Pilgrimsvandring, Feng Shui, et foredrag om et interessant emne, eller besøg af et erhverv, f.eks. en Bedemandsforretning, hvor det gjaldt temaerne omkring døden og alle de kendte og nyere ritualer, der kan anvendes i afskedens stund.

 

Skulle du have lyst til at være en del af Interessegruppen, så er der også plads til dig. Du henvender dig blot med en mail til ek@ella-krog.dk, eller søger om at blive medlem af Facebook siden, Interessegruppen. Medlemskabet er i udgangspunktet gratis. Du betaler 100,- hver gang du vælger at deltage i et tema. Ved henvendelse, får du uforpligtende tilsendt Interessegruppens idegrundlag. 

Tekst tilset Januar 2023

 

Omtale i lokale medier
24.02.24 JV: Sanne sælger noget, der er "bedre end nervepiller
Nu fortæller hun om minder, fejlkøb og den seneste ansættelse
22.02.24 JV: Finn og Jacob lokker med, at du får dit navn på væggen
de lover, det er næsten lige så godt som et håndaftryk på Hollywood Boulevard
18.02.24 JV: Der var liv igen i Martins bygning - men kun i få uger:
men kun i få uger: Her er grunden til, at butikken er lukket igen
11.02.24 JV: Børn på lokal skole får nu gratis skolemad, og det kræver mod
Der er nogen, der aldrig har smagt en pære, rugbrød eller makrel
09.02.24 JV: Skal byen virkelig miste dette populære spisested? Hvis ikke, så skal der snart ske noget
.
04.02.24 JV: Sådan kan tøjmanden smile over en sund økonomi i branche med benhård konkurrence:
Man har succes, når man kan leve af det
01.02.24 JV: Annas arbejdskraft er en kæmpe hjælp - men andre har fået nej:
Nu er der penge til, at der kan komme endnu flere som hende i fremtiden
31.01.24 JV: Højgravide Sofie har job, mand, hus og hund
- men det er ikke nok, hun vil også have fællesskaber: Hun er den yngste i borgerforeningen
29.01.24 JV: Hun er den nye kvinde i spidsen for de ældre:
Robotstøvsugerne var bare ét lille frø - der vil blive plantet mange flere fremover
28.01.24 JV: Sanne er i kontrol i det iskolde vand: - Det første slag på isen, så bryder man overfladen.
Det lyder, som om hele søen giver efter