Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderBo i Starup-TofterupBorgerforening DagplejeFlyt til Starup-TofterupHelle PlejecenterHjertestarterSe Starup Tofterup i billederStarup BørnebyStarup Sogns LokalarkivSupermiljøstationer og genbrugsplads VelkomstgruppenFritidEfterløns- og PensionistforeningFritid og hobbyHyttebyenInteressegruppenKlubbenLeje af teltNatur-husetNaturlig FormStarup IdrætsforeningStarup MissionshusStarup Spejder DDSStarup Kirke og MenighedsrådNatur VandrestierForeningen til bevarelse og formidling af natur- og kulturmiljøet i de danske skoveHolme Ådalens Afgræsningforening NaturuniversitetMereBorgerbladet...Infoskærme
Interessegruppen
Interessegruppen
Default image
AdresseInteressegruppen
Smedebakken 15b, Starup-Tofterup
7200 Grindsted
Tlf40238389
Emailek@ella-krog.dk
FacebookFB

Vi satte en båd i søen.

En ide, bygget op omkring en simpel mailliste, skulle på kort tid vise sig, at skabe mange og vidtrækkende ringe i vandet.

 

Interessegruppen i Starup – Tofterup, blev stiftet i 2009 af 3 kvinder, der mente de godt kunne bruge mere fællesskab med andre, omkring alle de anderledes og alternative ting, der voksede op i tiden og kom mere og mere frem i lyset.

 

Nysgerrigheden drev Laila Bonde Sørensen, Lia de Sain og Ella Krog til at stifte Interessegruppen i Starup- Tofterup. Den gang, i 2009, havde de ingen anelse om, at gruppen i dag har godt 100 mennesker på maillisten... og der kommer hele tiden nye til. Der er ikke nogen bestyrelse. Gruppen klarer sig fint med en koordineringsgruppe, hvortil alle medlemmer, på lige vilkår, byder ind med ønsker og ideer. Efter en demokratisk afstemning, skabes det programmet, der løber over 5 aftner i vinterhalvåret.

Medlemmerne kommer fra mange steder i en radius på 30-40 km. fra Starup- Tofterup: Nord for Grindsted og Billund, Holsted, Bramming, andre igen endnu længere væk. En hel del kommer fra Varde Kommune og i de senere år, er også en pæn flok lokale dukket op, hvilket er en særlig glæde for de 3 stiftere.

 

Og hvad laver de så egentlig i Interessegruppen?

For medlemmerne, handler det om at få indsigt i anderledes måder at skabe trivsel, sundhed og livskvalitet. F.eks., hvordan vi gennem en anden ernæring, tankegang og anderledes forståelse af smerter, kan forstå psykens indflydelse på vores fysiske velbefindende - og omvendt. Hvordan vi kan skabe god trivsel for os selv, uden den mere traditionelle ”medicinske” vej. – Altså søger vi indsigt i det ”alternative”.

 

Andre gange, handler det om at se en film sammen og efterfølgende reflektere over den. Pilgrimsvandring, Feng Shui, et foredrag om et interessant emne, eller besøg af et erhverv, f.eks. en Bedemandsforretning, hvor det gjaldt temaerne omkring døden og alle de kendte og nyere ritualer, der kan anvendes i afskedens stund.

 

Skulle du have lyst til at være en del af Interessegruppen, så er der også plads til dig. Du henvender dig blot med en mail til ek@ella-krog.dk, eller søger om at blive medlem af Facebook siden, Interessegruppen. Medlemskabet er i udgangspunktet gratis. Du betaler 100,- hver gang du vælger at deltage i et tema. Ved henvendelse, får du uforpligtende tilsendt Interessegruppens idegrundlag. 

Tekst tilset Januar 2023

 

Omtale i lokale medier
28.11.23 JV: Eventyret om egen butik udløste flot pris til Henriette og René:
- Vi har en forretning, som ønsker at udbrede budskabet om lokale råvarer
27.11.23 JV: Vild, voldsom trængsel og alarm
hundredevis strømmede til for at se julemanden
24.11.23 JV: Her skal ligge kæmpe batterifabrik, datacentre, kolossale drivhuse og brintanlæg
Se, om det er i nærheden af dig
22.11.23 JV: Det handler om sex og intimitet på scenen:
Vi har brug for at ruske op i tingene og i hinanden
20.11.23 JV: Flemming og hans kone styrker forretningen her
for han kan ikke længere overkomme at drive to butikker
19.11.23 JV: Attraktiv feriedestination står under vand - igen:
- Det kommer til at ske igen, hvis vi ikke får løst problemet
17.11.23 JV: Anders ejer et firma i firdobbelt gazelle-vækst, spiller oldboys Counter-Strike
Anders ejer et firma i firdobbelt gazelle-vækst, spiller oldboys Counter-Strike - og har solgt en kontor-robot til 70 af sine konkurrenter
16.11.23 JV: Årets unge landmand har tredoblet besætningen med klimavenlige køer:
Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på klimaet
15.11.23 JV: Gitte lukker sin store blomsterbutik:
Her i butikken er vi med i det meste af kundernes liv, lige fra vugge til grav og det indimellem
14.11.23 JV: Sanne slår dørene op til kendt 130 år gammelt hotel: -
Jeg serverer, stjerneskud, frokostbøffer og tarteletter med 500 gram hjemmelavet fyld