Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderBo i Starup-TofterupBorgerforening DagplejeFlyt til Starup-TofterupHelle PlejecenterHjertestarterSe Starup Tofterup i billederStarup BørnebyStarup Sogns LokalarkivSupermiljøstationer og genbrugsplads VelkomstgruppenFritidEfterløns- og PensionistforeningFritid og hobbyHyttebyenJuniorklubLeje af teltNatur-husetNaturlig FormStarup IdrætsforeningStarup MissionshusStarup Spejder DDSStarup Kirke og MenighedsrådNatur VandrestierForeningen til bevarelse og formidling af natur- og kulturmiljøet i de danske skoveHolme Ådalens Afgræsningforening NaturuniversitetMereBorgerbladet...Infoskærme
Starup-Tofterup
Foto:

NATUR-HUSET sammenkædning og anlæg af Natur haven

Vi skal have mindst 500 stemmer gerne flere inden d. 3 Februar kl. 12.

Nu er vi nået til prikken over i ét og skal have finansieret Natur haven. V
i skal jo gerne have egnens flotteste have mellem NATUR-HUSET og NR. 5.
Tryk på linket nedenunder så kommer projektet frem, må gerne læses og kommenteres.
Men vigtigt husk at stemme, i kan stemme fra alle jeres enheder, men tryk kun en gang fra hver enhed.

Vi skal have mindst 500 stemmer gerne flere inden d. 3 Februar kl. 12. 

"Den selvejende institution NATUR-HUSET, den gamle brugsforening, vi er nu klar til ombygning af tidligere tank og P. Plads, til den flotteste Natur have. Natur haven bliver inspireret af egnens fauna og bliver et aktivt uderum. Der skal her være mulighed for at være aktive og finde ro sammen. Ligeledes skal arealet kunne fungere som supplement til alle de aktiviteter finder sted i NATUR-HUSET.

Hvad er idéen?

Vi vil omlægge tidligere tank og p. plads til en naturperle ved navn Natur haven. Natur haven skal være med til at give liv i og ikke mindst at forskønne midtbyen.
Natur haven skal sammenkædes med NATUR-HUSET således at den lokale natur gennemsyrer både NATUR-HUSET og Natur haven. Egnens beplantning er inspirationskilde til anlæg af Natur haven, her bliver ikke kun rum for ro og afslapning men også for for leg og spil.
Ligeledes skal arealet kunne fungere som supplement til alle de aktiviteter som kommer til at finde sted i den tidliger brugsforening, den selvejende institution NATUR-HUSET

Hvor skal idéen realiseres?

den selvejende institution NATUR-HUSET er den tidligere brugsforening, NATUR-HUSET vil nu efter snart færdig ombygning til moderne , info-, iværksætter-, kultur-, og aktivitetshus fuldende projektet med Natur haven som bliver en sammenhæng omkring hele bygningen, men hovedaktiviteten bliver på den tidliger tank og p. plads.
Tank og p. plads er ryddet og erklæret forureningsfri, der er nedgravet 1200 m. jordvarme slanger til varmeforsyning og kloakforsyningen er separeret, så området er klar til denne anlægsproces. Der bliver 3 handicap. p. pladser, øvrig parkering på parkeringspladsen overfor.

Hvad omfatter projektet?

Holme Å der slynger sig gennem landskabet nær Tofterup, bliver inspirationskilde til Natur haven. Centralt i haven er der en stiliseret træbro, der bliver legeplads område og anlæg af en petanque bane. Alle kanter udføres i palisadestolper eller L elementer vedligeholdelsesfrie og lavet af 100% miljøcertificeret genbrugsplast.
Natur haven forbinder udeområdet hele vejen omkring bygningerne således det danner en sammenhæng. Arealer langs bygninger får fast belægning og med nivo fri adgang til ind og udgange. Alle stier og pladser belægges med slotsgrus eller tilsås med græs.
Anlæg for Leg og Bevægelse, Fitness og Træning, Balance og Motorik Træning samt overdækket ophold.
Symbolisering af Holme å er beplantningen med blå storkenæb, mens græsserne er billede på bevoksningen langs åens bredder.
Afgrænsning mod vest, et hegn i en højde på 1,80. som skal være delvis tansparent så vinden brydes. Mod vest og øst beplantes med træer og buske for oplevelsen arbejdes der meget i høstfarver.

Hvem står bag projektet?

Natur haven er en del af den selvejende institution NATUR-HUSET.
den selvejende institution NATUR-HUSET er et: info-, iværksætter-, kultur og aktivitetshus.
NATUR-HUSET er oprettet af Starup Sogns Borgerforening og borgerne kan tegne sig som medlem af NATUR-HUSET.
NATUR-HUSET blev oprettet d 09 Januar 2017, har sin egen bestyrelse hvor bestyrelsen bliver valgt på den årlige generalforsamling. Købte i 2017 bygningerne af Kvickly Varde og siden ombygget bygningerne, til ovennævnte formål, drives af byens frivillige ildsjæle.
NATUR-HUSET vil fremover stå for den senere drift af Natur haven

Hvordan involveres lokalsamfundet?

Projektet forventes at skabe bedre sociale relationer mellem byens borgere, øget aktivitet og at give liv i midtbyen. det forventes at projektets indflydelse kan måles på bedre leg og læring og trivsel blandt byens borgere i alle aldre.
Vi vil afholde borgermøde hvor borgerne bliver hørt om de forskellige forslag som ligger på bordet.
Vi samarbejder meget med fitness Naturlig Form, Starup Sogns Borgerforening.
Senest med nabobygningen Nr. 5, det gamle Tofterup Hotel, således at arealet bliver en helhed mellem de to gamle og flotte bygninger.
Ikke mindst Varde Kommunes landskabsarkitekt.

Hvem gavner projekter og hvordan?

Natur haven vil blive midtbyens natur perle.
Dagplejemødre med børnene, og skubberne fra plejehjemmet, kan besøge haven og blive inspireret af små fortællinger om livet i og langs åen.
Når der er foredrag, forestillinger og andre events i NATUR-HUSET´s store sal, er det også nærliggende, at Natur haven bringes i spil. Det kan være dele af arrangementet foregår i haven eller man trækker derud i pauserne. Den lille legeplads og petanque bane til leg og ophold.
Vandrere og cyklister der benytter, Vejle - Blåvandshug vandrestien, kan bruge haven som hvil eller ophold og studere egnens fauna

Hvordan og hvor meget er stedet åbent for offentligheden?

Natur haven er frit tilgængelig for offentligheden på alle tider af døgnet.

tirsdag 17 jan 2023 - Veronica Maria Holt Hansen / Admin.
Vist: 390 gange